21-01-2015: Vær med til at sikre jagtens plads på havet

Et nyt EU-direktiv pålægger medlemslandene at kortlægge maritime aktiviteter. I Danmark dækker den kortlægning også fritidsaktiviteterne. Så vil du være med til at sikre, at der fremadrettet tages hensyn til jagten, skal du plotte dine jagtsteder ind i et interaktivt kort. Kortet er en del af et forskningsprojekt fra Københavns Universitet, og indsamlingen af data løber over resten af 2015.

20-01-2015: Store lokale forskelle i behandlingstiden af våbentilladelser

Politiet sammenlagde i oktober 2014 alle behandlinger af våbentilladelser i to administrative centre i henholdsvis Øst- og Vestdanmark. Status i januar 2015 er, at borgerne i Vestdanmark oplever kortere behandlingstid end dem i øst. Politiet arbejder på at nedbringe ventetiden, men indtil da opfordrer de borgerne til at henvende sig i god tid med deres ansøgninger.