20-06-2018: Natur- og vildtpleje på landbrugsarealer 2018

Forvirrende regler og bureaukrati er ofte den største hindring for, at jægere og landbrugere kaster sig ud i natur- og vildtpleje på landbrugsarealer.

19-06-2018: Pressemeddelelse: Første møde i den nye organisation for stående jagthunde

Det første møde i den nye organisation for stående jagthunde er nu blevet afholdt, og dermed er der kommet de første svar på, hvordan fremtiden ser ud. Det har vi modtaget følgende pressemeddelelse om.

19-06-2018: Rågeungeguf i Lystanlægget

Bynære kolonier med råger skaber ofte problemer for de nærmeste beboere. I Give Jagtforening skyder man rågeungerne, tilbereder dem og byder byens borgere på gratis lækkerier.

18-06-2018: Husk indberetning af udsat fjervildt

Miljøstyrelsens digitale portal til indberetning af udsat fjervildt er nu online. Husk, at al udsætning skal indberettes fra og med i år.

16-06-2018: Jægernes plastforurening i TV-avisen

TV-avisen kunne fredag aften i udsendelsen 18.30 fortælle om jægernes efterladte plast i naturen fra haglpatroner. Se indslaget længere nede i historien.

16-06-2018: Ulvetimen på folkemødet

Også på Folkemødet er ulven tema for flere debatter, ligesom den var på Naturmødet i Hirtshals.
Udover debat hos Landbrug & Fødevarer med bl.a. miljø- og fødevareministeren havde Ringkøbing-Skjern Kommune inviteret til debat. Danmarks Jægerforbunds jagtfaglige chef Niels Søndergaard var inviteret sammen med Landbrug & Fødevarer og DCE, Århus Universitet i ”ulvetimen” torsdag. Oplægget til debatten var en saglig og fredelig debat. Og det blev det med stort fokus på fagligheden og anerkendelse af de mange forskellige holdninger og oplevelser med ulvens tilstedeværelse i Danmark.

15-06-2018: Folkemødet 2018: Hvordan får vi børnene tilbage til naturen?

Alt for mange børn kommer for lidt ud i naturen. Hvis skal det laves om, så kræver det bredt samarbejde mellem de grønne organisationer, forældre, det civile samfund og regeringen. Det var konklusionen på et arrangement hos Danmarks Jægerforbund på Folkemødet, hvor blandt andet undervisningsminister Merete Riisager deltog. Se videoen nede i teksten.

15-06-2018: Ny web koordinator i kreds 4